sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Ateena ja Siros

Travelling!!

Elämä Roodoksella alkoi olemaan tämmöstä:

(kirosanat sensuroitu)

Joten päätin, että on aika vaihtaa maisemaa. Kuin tilauksesta muutkin vaihto-opiskelijat, joihin tutustuin syyskuussa Mytilenellä, olivat matkustelemassa, joten päätimme tavata ihanaisen kauniissa ja rauhallisessa Ateenassa.

Se kaupunki on ihan hirvee. Päätin kuitenkin, että jos elän Kreikassa vuoden, nii pitäähän mun Ateenassaki hengata ja ainaki bilettää maan pääkaupungissa. No, kylhän siellä biletettiin 3 vuorokautta, joten tehtävä suoritettu. Ensin vihasin sitä paikkaa, ja kiroilin menemään. On hyvä olla ainut suomalainen joukossa, koska kukaan ei tiedä mitä jupisen menemään. Mutta kyllä sieltä Ateenasta löytyi sitten kivojakin asuinalueita, jolloin totesin, että kyl mä sittenkin tykkään tästä kaupungista. Tunteet meni vuoristorataa, mut sehän on normaalia mulle. Loppujen lopuksi tulin siihen tulokseen, että onhan toi ihan kiva kaupunki, mut en mä siellä haluais asua.

Ateenassa asuu noin viis miljoonaa ihmistä, eli sama väkiluku kuin koko Suomessa. Vaikka Ateenassa on ollu levottomuuksia, me ei törmätty mihinkään mielenosoituksiin tai kahakoihin. Mutta törmättiin kyllä kaikkiin tuttuihin. En voi tajuta, miten niin isossa kaupungissa törmää yhtäkkiä kymmeneen tuttuun! Mentiin ekana iltana, eli viime perjantaina, Ateenassa yhelle pienelle aukiolle, ja yhtäkkiä joku läppäs mua persukselle, ja olin et mitä helv... Ka, eka tuttu (espanjalainen vaihtari) oli bongannu mun blondin tukan, jota ei ole vaikea bongata kreikkalaisten keskeltä, ja pian tämän jälkeen alko vaan lisää ja lisää tuttuja ilmestymään jostain pusikoista. Oli kyl aivan huippua nähä kaikkia erejä ihmisiä keskellä Ateenaa!

No kolme päivää biletystä Ateenassa sisältää niin erikoisia ja pitkiä tarinoita, joista suurin osa ei sovellu alle täysi-ikäisille lukijoille, joten tyydyn vaan toteamaan: vau mikä reissu!

Kolmen päivän jälkeen jatkoin matkaani Syrokselle, joka on pieni saari Ateenan lähistöllä. Saaren halkaisija kapeimmasta kohdasta on n. 5 kilometriä ja koko saarella asuu n. 50 000 asukasta. Täällä meininki on ihan toista, kuin Ateenassa tai Roodoksellakaan... Niin rauhallista ja huoletonta! Saari on todella kaunis, kuten arkkitehtuurikin, ja tykkään olla täällä paljon enemmän kuin Ateenassa. En ehkä kuitenkaan jaksais asua täällä, liian pieni ja eloton vuoden elämiseen... Joten alan huomata tässä pikkuhiljaa, kuinka hyvin Rodos sopiikaan mulle. Hyvä valinta, Heli!

Tää Siroksen (tai Syroksen) saari on pelkkää mäkeä ja kukkulaa, ja sehän tarkoittaa....portaita. Portaita on loputtomiin. Siis ihan oikeasti, jos asut 2min kävelymatkan päässä keskustasta, se tarkottaa 150 porrasta. Jostakin kyllä kiemurtelee pieniä teitä, että autoilla ja mopoilla pääsee ajeleen minne onkaan menossa, mutta ne kiertelee jostain todella kaukaa kukkuloiden välistä, joten kävelemällä joutuu vaan talsimaan portaita. Oon ollu täällä nyt kuus päivää ja mun persus on tulessa ku saa nuita portaita rampata. Mut tuleepahan reenattua tässä samalla...

Kreikkaan kuuluu jotain 160 saarta, vai miten se oli, ja alkaa todella vaikuttamaan siltä, että jokainen saari on oma maailmansa. Jokainen saari on persoonallinen ja ilmapiiri erilainen, joten ehkä tätä matkustelemista pitää jatkaa ja tutkia Kreikan ja kreikkalaisuuden eri puolia.

Tutkiminen jatkuu nyt seuraavaksi skootterin vuokraamisella, ja en oo koskaan ajanu muuta ku autoa ja rattoria, joten tästä tulee mielenkiintoista... Ehkä pitää ottaa videomateriaalia teille, niin voin todistaa, että on mahdollista ajaa skootterilla ja kiljua yhtä aikaa.

Ta leme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti